05 sty Blog Espresso idealne – jakie powinno być? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Każdy kawosz doskonale wie, jak bardzo może różnić się między sobą aromat kawy przygotowanej z tych samych ziaren w zależności od sposo...Continue reading
02 lis Blog Jaką kawę do biura wybrać, by sprostać zróżnicowanym gustom? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Większość osób dzień rozpoczyna od filiżanki kawy. Napój ten dzięki zawartości kofeiny działa pobudzająco, co sprawia, że jesteśmy w st...Continue reading
29 sie Blog Kryteria wyboru profesjonalnego ekspresu do kawy 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Odpowiednio dobrany ekspres jest pierwszym krokiem do parzenia idealnej kawy. Dzięki profesjonalnemu sprzętowi możliwe jest zrobienie t...Continue reading
01 lip Blog Jak szybko i efektywnie spienić mleko do kawy? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Smaczna kawa o poranku czy inne porze dnia to dla wielu osób obowiązkowy rytuał, który poprawia nastrój i czyni dzień lepszym. Jednak t...Continue reading
06 maj Blog Na co zwrócić uwagę, wybierając szkolenie dla baristów? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Z baristą spotkamy się w każdej szanującej swoich klientów kawiarni. To on dba o to, aby z każdego ziarna wydoby...Continue reading
24 mar Blog Kim jest tester kawy? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Czy słyszeliście o zawodzie testera kawy? Aby się nim stać, wbrew pozorom nie wystarczy sama tylko miłość do kaw...Continue reading
12 sty Blog Najpopularniejsze rodzaje kaw 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Włochy to kolebka kawowej kultury, nic więc dziwnego, że nazwy większości kaw serwowanych w kawiarniach na całym...Continue reading
09 lis Blog Dlaczego warto zostać baristą? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na całym świecie. Pijemy ją na wiele sposobów. Trzeba jednak przyzna...Continue reading
29 wrz Blog Wzory na kawie. Jak opanować sztukę latte art? 27 stycznia 2023 By wojciechszymanski.pl Latte art to znana każdemu zawodowemu bariście sztuka malowania wzorków na powierzchni kawy. Aby ją opanować, ni...Continue reading